Escaladă și trekking. Chei, văi și prăpăstii.

Când vrei să fugi de tot ce înseamnă citadin, nu contează întotdeauna destinația. Uneori, mai importante sunt activitățile pe care îți propui să le ai în cele două zile libere, la final de săptămână.

Zonele mai puțin turistice, aerul de munte și joaca se pot dovedi o variantă surprinzătoare în pofida unui city break, ce vine la pachet cu hotel abundând de confort și mese în locuri faimoase.

Destinație: Berăria subacvatică

A fost identificat cel mai interesant și neobișnuit loc de ieșit la bere: un bar subacvatic unde te oprești, comanzi băutura și apoi continui să explorezi fascinanta lume a apelor.

Pentru această experiență, Șerpașul, împreună cu amicul său Tudor, au parcurs un traseu de 653 km, care a inclus degustări de vin, belșug culinar din mai multe regiuni ale țării, câteva opriri interesante în care au descoperit adevărate minuni ale naturii și, bineînțeles,

Transalpina și Transfăgărășan, pe două și pe patru roți

Cele mai frumoase șosele din România, multă mișcare, hoinăreală prin pădure și ambianța autentică a Mărginimii Sibiului. O experiență ce se întinde pe o distanță de cam 700 km. Tentant, nu?

Șerpașul a experimentat o astfel de evadare, petrecând un sfârșit de săptămână în care a fost vorba despre multă bicicleală pe drumuri forestiere, mâncare tradițional românească, specifică ardelenilor, și șosele șerpuite, parcurse la volanul unuia dintre

La Vidraru. În mijlocul naturii.

De multe ori, ne dorim ca finalul de săptămână să fie îmbibat de liniștea aia care, parcă, îți provoacă țiuit în urechi. Și de peisaje care îți induc o stare de beatitudine, până la reverie. Iar pentru o astfel de senzație, se recomandă camparea în inima naturii!

Despre acest tip de weekend povestește Șerpașul, de această dată.

Traseul recomandat este unul extrem de ușor de parcurs și deloc lung, cam 650

Etnic și ecvestru, între Sibiu și Brașov

Primul traseu pe care Șerpașul vi-l propune este unul pe cât de ușor de parcurs, pe atât de fermecător. Mult verde, istorie cât cuprinde, puțină militărie, dar și călărie, în două dintre cele mai frumoase locuri în care puteți cocheta cu echitația. În total, cam 800 de km presărați cu popasuri spectaculoase și emoția poveștilor despre obiceiurile din trecut.

În acest prim road trip, Șerpașul a plecat cu T-Cross,